Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom
Filename: http://zsolnayfenyfesztival.hu/dinamic/menupontok/1/og-image-2018-fenyfesztival.jpg

Zsolnay Light Art

 A Zsolnay Light Art nem más, mint egy nemzetközi, pénzjutalommal járó mapping verseny melyben a vetítendő felületet a pécsi Székesegyház épülete nyújtja. A versenyen a látvány fokozása érdekében 2017-ben nemcsak a Bazilika oldalhajóját és a tornyokat, hanem a tetőt is bevonták a fénnyel való vetítésbe.
A verseny témája "A fény vonzásában" volt. A Zsolnay Light Art szakmai partnere és a verseny házigazdája a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész csoport, a Kiégő Izzók. Tavaly 21 pályamű érkezett a versenyre, amiből a legjobb 10 alkotást láthatták a nézők a fesztiválon, továbbá a Kiégő Izzók Rezonancia című – versenyen kívüli –, lélegzetelállító opuszát. Érkeztek alkotók többek között Mexikóból, Spanyolországból és Olaszországból. A verseny zsűrizését egy öttagú nemzetközi bizottság látta el, az általuk megszavazott győztes mellett közönségdíjat is kiosztottak. Tekintse meg a 2017-es alkotásokat:

A zsűri döntése nyomán 2017-ben az első díjat a spanyol Ricardo Cancado nyerte el Sacred Geometry című munkájával. Másodikként végzett az olasz Alessio Cassaro Luminarium című műve, harmadik lett az EPER Creative Studio képviseletében Varga Zoltán Zuhanás című műve. A közönségdíjat az olasz Hermes Hangialardo Liquidshades című alkotása nyerte el.

 

ZSOLNAY LIGHT ART FÉNYFESTŐVERSENY 2018

jelentkezes_gomb


HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS - Zsolnay Light Art
Egy héttel meghosszabbítottuk a pályázatok benyújtásának határidejét. Ez azt jelenti, hogy április 23-ig még lehet nevezni a versenyre.


 

A Zsolnay Fényfesztivál keretein belül idén ismét meghirdeti a ZSÖK Nkft. a tavaly nagy sikert aratott nemzetközi, pénzjutalommal járó “Zsolnay Light Art” mappingversenyét a Pécsi Székesegyház épületére. A fesztivál, az elmúlt két év átütő sikerei nyomán újra összehozza a fényművészet legkülönfélébb formáit és alkotóit. A verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója, melyet három napon át, 2018. június 29 - július 1. között, sötétedéstől lehet megtekinteni. A Zsolnay Light Art szakmai partnere, és a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész csoport, a Kiégő Izzók. A verseny filmek mellett láthaót lesz mindhárom este egy válogatás is a korábbi évek munkáiból, köztük a Kiégő Izzók által jegyzett „Jónás Könyve” című homlokzatra komponált epikus videó is. Hogy fokozzuk a látványt, idén tovább bővítettük a felületet, így nem csak a bazilika oldalhajóját, a tornyokat, és a tetőt, hanem hátsó tornyokat,is bevontuk a vetítésbe. A verseny zsűrizését egy öttagú nemzetközi bizottság látja el. A verseny egyetlen kategóriában folyik, ám a hivatalos, zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj. A nézők által legjobbnak tartott mapping alkotás elismerését szponzoraink bizotsítják. A Zsolnay Light Art fényfestő-verseny látogatása ingyenes, és korhatár nélkül ajánlott.

A versenyről
A verseny témája: Metamorfózis
Helyszín: Pécsi Székesegyház déli homlokzata, tornyokkal és tetővel együtt (lásd template)
Verseny időpontja: 2018. június 29-30.

Pályázati kiírás:
’Metamorfózis’ témára reflektálva várjuk a Pécsi Székesegyházra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. A pályázat többfordulós, és a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri.
A pályázatra egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de iskolai indulókat is várunk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői engedéllyel jelentkezhetnek.

A pályázók a versenyre történő regisztrációjukkor automatikusan elfogadják a verseny kiírásban foglaltakat!

Díjazás:

  • Zsolnay Light Art fődíja: 5.500 Euro
  • Zsolnay Light Art 2. hely: 3.000 Euro
  • Zsolnay Light Art 3. hely: 1.500 Euro
  • Zsolnay Light Art közönségdíj

A verseny felépítése A verseny 3 szakaszból áll:

1. Jelentkezés, koncepció benyújtása
Leadási határidő: 2018. április 16.
Visszajelzés a jelentkezőknek: 2018. április 24.

Kritérium:

  • online regisztráció, és adatlap kitöltése
  • a „ZSOLNAY_storyboard.pdf” felhasználásával készült, hiánytalanul kitöltött mood, vagy storyboard. Itt a megvalósítandó alkotás dramaturgiailag fontos jeleneteinek template-re illesztve, állóképekkel történő bemutatása és rövid leírása szükséges, lehetőség szerint a képet kísérő zene hangulatát is bemutatva
  • a mellékelt PDF feltöltése (minimum 1 oldal)
  • a regisztrációs felületen lehetőség van mood/zene linkek megadására is

2. Preview

Leadási határidő: 2018. május 15.
Visszajelzés a jelentkezőknek: 2018. május 25.

Kritérium:

  • az első szakaszon továbbjutott résztvevők bemutatják teljes vetítendő anyagukat fullHD felbontásban, zenével.

3. Kész versenyanyag leadása
Leadási határidő: 2018. június 20.
Az elkészült alkotás teljes felbontású kép- és hanganyagának feltöltése a versenykiírásban szereplő technikai paramétereknek megfelelően

Sikeres regisztrációt követően minden szükséges információról, majd az egyes fordulók után is e-mailben értesítjük a jelentkezőket. Felmerülő kérdéseket a lightart@glowingbulbs.com e-mail címre kérjük küldeni.