Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom

Zsolnay Light Art

Zsolnay Fényfesztivál keretein belül idén ismét meghirdeti a ZSÖK Nkft. a tavaly nagy sikert aratott nemzetközi, pénzjutalommal járó “Zsolnay Light Art” mappingversenyét a Pécsi Székesegyház épületére. A fesztivál, a 2016-os átütő siker nyomán újult erővel hozza össze a fényművészet legkülönfélébb formáit és alkotóit.

A verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója, melyet két napon át, 2017. június 30, és július 1. napján, sötétedéstől lehet megtekinteni. A versenyt megelőzően június 30-án este 10 órától egy válogatás keretében a Kiégő Izzók „Jónás Könyve” című homlokzatra komponált epikus videója is látható lesz.

Hogy fokozzuk a látványt, idén nem csak a bazilika oldalhajóját és a tornyokat, hanem a tetőt is bevonjuk a vetítésbe.

A Zsolnay Light Art szakmai partnere, és a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész csoport, a Kiégő Izzók, akik nem csak a verseny lebonyolításában segítenek, de egy újabb - versenyen kívüli -, lélegzetelállító opussal is készülnek.

A verseny zsűrizését egy öttagú nemzetközi bizottság látja el. A verseny egyetlen kategóriában folyik, ám a hivatalos, zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj. A nézők által legjobbnak tartott mapping alkotás elismerését a festivalunlimited.com adja.

A Zsolnay Light Art fényfestő-verseny látogatása ingyenes, és korhatár nélkül ajánlott. A fesztivál részletes programjáról a folyamatosan frissülő http://zsolnayfenyfesztival.hu/ honlapon tájékozódhat.

A versenyről

A verseny témája: A fény vonzásában

Helyszín: Pécsi Székesegyház déli homlokzata, tornyokkal és tetővel együtt (lásd template)

Verseny időpontja: 2017. június 30. és július 1. 

Pályázati kiírás:

’A fény vonzásában’ témára reflektálva várjuk a Pécsi Székesegyházra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. A pályázat többfordulós, és a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri. Egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de iskolai indulókat is várunk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői engedéllyel jelentkezhetnek.

A pályázók a versenyre történő regisztrációjukkor automatikusan elfogadják a versenyszabályzatban foglaltakat!

Helyezések:

Zsolnay Light Art 1. helyezett 5.500 Euro támogatásban részesül.

Zsolnay Light Art 2. helyezett: 3.000 Euro támogatásban részesül.

Zsolnay Light Art 3. helyezett: 1.500 Euro támogatásban részesül.

Zsolnay Light Art közönségválasztás a festivalunlimited.com támogatásával.

A verseny felépítése

A verseny 3 szakaszból áll:

1. Jelentkezés, koncepció benyújtása

Leadási határidő: 2017. április 30. éjfél

Visszajelzés a jelentkezőknek: 2017. május 8.

Kritérium:

  • regisztráció a http://zsolnayfenyfesztival.hu/zsolnay-light-art.html oldalon
  • kitöltött jelentkezési lap
  • koncepció rövid leírása, melyben a jelentkező bemutatja megvalósítandó alkotását
  • mood vagy storyboard: a megvalósítandó alkotás dramaturgiailag fontos jeleneteinek állóképekkel történő bemutatása a template-re illesztve, lehetőség szerint a kísérő zene hangulatát is bemutatva

2. Preview

Leadási határidő: 2017. május 29. éjfél

Visszajelzés a jelentkezőknek: 2017. június 5.

Kritérium:

  • az első szakaszon továbbjutott részvevők bemutatják teljes vetítendő anyagukat fullHD felbontásban, zenével.

3. Kész versenyanyag leadása

Leadási határidő: 2017. június 20.

Az elkészült alkotás teljes felbontású kép- és hanganyagának feltöltése, a versenykiírásban szereplő technikai paramétereknek megfelelően

Sikeres regisztrációt követően minden szükséges információról, majd az egyes fordulók után is e-mailben értesítjük a jelentkezőket. Felmerülő kérdéseket a lightart@glowingbulbs.com e-mail címre kérjük küldeni.