Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom

Közreműködik:
MÁV Szimfonikus Zenekar
Szoprán: Marie Fajtova
Karmester: Miriam Němcová
3D mapping vetítés: Bordos László Zsolt / Bordos.ArtWorks

A Kodály Központ ad otthont egy nem mindennapi ősbemutatónak, mely a fesztivál egyik legkülönlegesebb, legszínvonalasabb eseményének ígérkezik.

A brit dj és zenész, Emika mutatja be legújabb lemezét, mely a klasszikus és az elektronikus zene határán mozog, de a produkció nem csak emiatt különleges, hanem mert a felejthetetlen látványt Bordos László Zsolt világhírű 3D művész kelti életre.

Az első lemezeit a brit Ninja Tune kiadónál megjelentető, valóban sokszínű zenész, Emika ezen a műfaji határfelületen alkotta meg új művét, a Melanfoniecímű szimfonikus szerzeményét. Ebben a projektben visszatért klasszikus zenei gyökereihez, melyeket elektronikus zenei tapasztalataival ötvözve saját szimfóniát írt. A feszült szépség pillanataiból drámai és finoman baljós átvezetésekkel olyan összetartó audio-narratívát szőtt a szoprán csillogó hangjával, amely tökéletesen tolmácsolja azt a kísértő, érzelemkeltő stílust, melyet Emika életre keltett.

A művet Magyarország legismertebb zenekarainak egyike, a MÁV Szimfonikusok szólaltatja meg a prágai Miriam Němcová vezényletével és Marie Fajtova szoprán szólista közreműködésével. A MÁV Szimfonikusok a legrangosabb koncerttermekben lép fel világszerte, repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed.

A látványvilágért felelős Bordos László Zsolt Budapesten élő 3D művész, korai 3D-vj munkáival, óriási méretű épületvetítéseivel és 3D-mapping projektjeivel a műfaj nemzetközileg is elismert úttörője lett Bordos.Artworks és Invited Artists néven. 2014 óta újra önálló projektjeire fókuszál, melyek főként opera- és színházi installációk vagy vetített díszletek.

Bordos László Zsolt ez alkalommal a Kodály Központ belső tereire és Emika muzsikájára komponálja alkotását, minden valószínűség szerint zene és vizualitás lélegzetelállító fúzióját tapasztalhatja meg a közönség.

 

Jegyvásárlás: