Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom
Filename: http://zsolnayfenyfesztival.hu/dinamic/menupontok/1/og-image-2018-fenyfesztival.jpg

A fesztivál

A téli napfordulón A Fény újjászületése elnevezésű rendezvénnyel ünnepeljük a fény eljövetelét. A tavaly hagyományteremtő szándékkal útnak indított programot idén újra megrendezzük, és ekkor osztjuk meg az első híreket a következő Zsolnay Fényfesztiválról.


Zene: Zagar - Sirens


Örömmel jelentjük be, hogy június 28. és július 1. között újra fényünnepet tart Pécs városa, ezúttal már négy napon át, csütörtöktől vasárnap éjszakáig szemkápráztató látványosságokkal és utcaművészeti produkciókkal telik meg a város.

Pénteken újra nyitja kapuit az idén nagy sikerrel debütált Fénybütykölde, a spanyol Sienta La Cabeza társulatának hajszobrászai pedig újra örömmel csatlakoznak azokhoz a fesztiválozókhoz, akik maguk is fénylő díszeket öltve szeretnék kivenni részüket az eseményekből. A Fénykarnevál jövő évi különlegessége a Rodafonio varázslatos muzsikáló járgánya lesz, ez a guruló csoda hívja majd táncba a fesztivál közönségét.

A Székesegyház monumentális homlokzata lesz a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping verseny helyszíne, minden bizonnyal ez lesz a szombat este legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja. Szakmai partnerünk és a verseny házigazdája ezúttal is a Kiégő Izzók csapata.

Kibővített területen, a tavalyinál is nagyobb és látványosabb alkotások láthatók majd a belváros legismertebb épületeit és izgalmas, rejtett zugait is útba ejtő 25 állomásos körsétán, a Fény Útja helyszínein.

Ezúton is szeretnénk felhívni a kreatív alkotók figyelmét arra, hogy január folyamán több pályázatot is publikálunk, kérünk, figyeljétek kommunikációs csatornáinkat.

Egy évvel ezelőtt a Made In Pécs városmagazin szavazásán a Zsolnay Fényfesztivál nyerte el “Az év eseménye” díjat, ezt az elismerést a nyár elején egy rangos európai minősítéssel fokoztuk, az Európai Fesztivál Szövetség előkelő díjban részesítette a rendezvényt. Örömünkre szolgál, hogy legutóbb, november elején a Magyar Fesztivál Szövetség is kiemelt rendezvénynek értékelte a fesztivált.

Az ő véleményükkel, gondolataikkal zárjuk bejelentéseink sorát, és egyben az egész évet is: Köszönjük a figyelmet, az érdeklődést, és várunk szeretettel minden fényfesztiválozót jövő júniusban újra Pécs városába!

„A fesztivál egyedisége nem kétséges. A világszerte hódító műfaj elérkezett hozzánk is: világszínvonalú eseményen vehet részt, aki eljut a Zsolnay Fényfesztiválra. Nem csak izgalmas fényfestéseket, fényvetítéseket láthat, de a művészeti produkciók (utcaszínház, új cirkusz, koncertek, slam poetry, stb.) is élvezettel fogják eltölteni. Saját közreműködésre, alkotásra, önkifejezésre is számtalan alkalom adódik, amellett, hogy a fény természetéről, szabályairól, működéséről is rengeteg információt gyűjthet az érdeklődő. Gyerek, felnőtt egyaránt csak nyerhet, ha meglátogatja ezt a fesztivált! Kiváló ötlet, kiváló koncepció, kiváló programszerkezet, kiváló interakció a közönséggel. Érte, vele.”

Pécs. 2017. december 21.